Vítězná premiéra Daniela Devery!

Slaný B – Zavidov 2:3 (0:2)

Po domácí prohře s Družcem u týmu skončil trenér Bedřich Koch, kterého nahradila dlouholetá zavidovská ikona Daniel Devera.

Začátek patřil domácím, ale po deseti minutách se začala hra srovnávat a naopak otěže převzali hosté, kteří měli během následujících dvaceti minut tři vyložené šance, ale bez gólového efektu. Hosté se ale přeci jen dočkali. Ve 37. min. utekl Korčák. Předložil míč Žďánskému, který prostřelil brankáře – 0:1. Minutu před přestávkou bylo na zavidovské lavičce ještě veseleji. Koch našel přesným centrem Korčáka, který se zavěsil do vzduchu a hlavou nedal brankáři šanci – 0:2.

Vstup do druhé části vyšel lépe Zavidovským. Po pěti minutách zahrával Koch trestný kop. Míč propadl až ke Korčákovi, který jej nekompromisně napálil pod břevno – 0:3. V 54. ale domácím svitla naděje. Po rychlé kombinaci prostřelil A. Krause Zíma – 1:3. Za pár minut vrátil Korčák hostům tříbrankové vedení, ale radost zhatil zvednutý praporek signalizující ofsajd. Přesto mohli Zavidovští zvýšit. Koncovka ale nebyla přesná, a tak udeřilo na druhé straně. A. Kraus špatně odkopl míč a Novotný trestal – 2:3. V dalším průběhu sice měli domácí tlak, ale pouze po vápno. Naopak hosté mohli z brejků skóre navýšit, ale to se už nezměnilo.

Daniel Devera: „Kluky musím za dnešní výkon pochválit. Nejenže bojovali, ale byla na nich vidět chuť vyhrát. Jedinou kaňkou byla řada neproměněných šancí. Klidně jsme mohli vyhrát vyšším rozdílem a nemuseli v závěru zažívat takové nervy.“

Zavidov: A. Kraus – L. Kapoun, Klouček, Hornof, Hvězda – Knor, Koch, Vitner, Dvořák (69. Zuda) – Žďánský, Korčák. Trenér: Daniel Devera.

Fotografie od Davida Svobody: https://www.zonerama.com/romanmares/Album/4727306

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *